Snel midweekdiner: een combinatie van kip in een pittige saus en een koele pittige komkommersalade. Eenvoudig recept

Snel midweekdiner: een combinatie van kip in een pittige saus en een koele pittige komkommersalade. Eenvoudig recept

Coca-Cola werd in de jaren 1960 vanuit de VS in Hong Kong geïntroduceerd en wordt sindsdien in verschillende Aziatische recepten gebruikt, waaronder een populair Chinees verkoudheidsmiddel, gekookte cola met gember en verschillende versies van kip met Coca-Cola.

Ik ben pas sinds kort begonnen met het maken van coca-cola kippenvleugeltjes voor mijn gasten, en ze worden altijd opgegeten voordat de rijst wordt aangeraakt; ze zijn ook heerlijk met een pittige komkommersalade.

Bewaar mijn recept op je social media accounts! Organiseer een Aziatisch feestje bij jou thuis - het is niet ingewikkeld en overheerlijk!

Kippenvleugels met coca cola en pittige komkommersalade

Je kunt de chili-olie uit de salade weglaten als je wilt, maar ik hou van de pittigheid ervan. Ik voeg deze salade ook graag toe aan rijst- en noedelschalen of gewoon als tussendoortje.

Veel mensen vragen me waar ik dit of dat ingrediënt kan kopen. Ik geef je de links in de ingrediëntenlijst (klik gewoon op de gemarkeerde tekst).

Ingrediënten

(voor 4 porties)

Voor vleugels

  • 1 kg kippenvleugels;
  • Plantaardige olie (om te bakken);
  • Zout;
  • Witte peper;

Voor de saus

  • 30 g verse gember (geschild en fijngesneden);
  • 3 teentjes knoflook (gepeld en fijngehakt);
  • 2 eetlepels Shaoxing wijn;
  • 2 el donkere sojasaus
  • 1 eetlepel lichte sojasaus;
  • Een blikje cola met hoog suikergehalte (330ml).

Voor de salade

  • 1 grote komkommer (in dunne cirkels gesneden);
  • 1 theelepel zout;
  • 1 theelepel suiker;
  • 4 theelepels rijstazijn;
  • 1 theelepel ongezouten sojasaus;
  • 2 theelepels sesamolie;
  • 2 theelepels pittige chili-olie.

Hoe kook ik kippenvleugels met coca-cola en pittige komkommersalade

  1. Doe de kip in een steelpan, vul met koud water en breng aan de kook. Kook vijf minuten en schep het schuim dat naar de oppervlakte is gekomen af. Verwijder de vleugels met een schuimspaan en bewaar de kippenbouillon voor een ander gebruik.

  2. Verhit voor de saus een eetlepel plantaardige olie in een wok of grote koekenpan, voeg de gember en knoflook toe en roerbak ongeveer 30 seconden tot ze hun smaak beginnen af te geven. Voeg de gekookte kippenvleugels toe en roerbak drie tot vijf minuten. Voeg alle overige ingrediënten voor de saus toe, breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en dek de pan af met een deksel. Laat ongeveer 15 minuten sudderen tot het vocht verdampt is tot een kleverige saus.

  3. Maak ondertussen de salade. Leg een laag gesneden komkommers op een bord en bestrooi met een halve theelepel zout. Doe hetzelfde met nog een laag van elk, meng met je handen en laat 15 minuten staan. Laat het vocht uit de komkommers lopen en dep ze daarna af met een keukenhanddoek om overtollig zout en vocht te verwijderen.

  4. Meng de suiker, azijn, sojasaus en sesamolie in een kom. Voeg de komkommer toe aan de dressing, proef en pas de smaak aan - als je het pittiger wilt, voeg dan meer azijn toe. Voeg tot slot een paar eetlepels hete chili-olie toe voor extra smaak.

  5. Breng de vleugels en de pannensaus op smaak met zout en witte peper. Zet het vuur weer hoog om de saus te laten karamelliseren en de vleugels te bedekken, en serveer met gewone rijst en een pittige komkommersalade.

Zoals je ziet is het maken van heerlijke Aziatisch geïnspireerde kippenvleugels met coca cola heel eenvoudig. De pittige komkommersalade is dat ook.

Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Het geheime ingrediënt in jonge koolsalade: Dit recept zal de manier waarop je over zomerse salades denkt in 10 minuten veranderen!

Volgende publicatie: Verras je gasten met kalkoen-auberginesoep: een ongewone en smakelijke traktatie!

Gerelateerde publicaties