Alles wat je moet weten over het maken van canapés

Alles wat je moet weten over het maken van canapés

Canapés zijn de makkelijkste manier om een feesttafel te versieren en niet tijdrovend. Wij vertellen je hoe je ze op de juiste manier bereidt en welke producten je hiervoor het beste kunt gebruiken.

Canapés, zoals ze liefkozend worden genoemd, zijn universeel. Ze zijn geschikt voor absoluut elke tafel. Of het nu gaat om een banket, buffet, verjaardagsfeestje, kinderfeestje of gewoon een plotseling avondje op bezoek bij vrienden. En de bereiding van canapés is echt een creatief en fascinerend proces, omdat je niet alleen producten op de juiste manier moet kunnen combineren, maar ze ook nog eens mooi achter elkaar moet kunnen zetten.

Een canape is een koud voorgerecht. Canapés kunnen aan spiesjes worden geregen of in de vorm van kleine hapjes of tartelettes worden gemaakt.

Canapés kunnen de finishing touch zijn en een aanvulling vormen op de tafelschikking en mooi gedekte servetten, waardoor de creatie van een feestelijke, gezellige of romantische sfeer compleet wordt.

Hoe bereid je canapés op de juiste manier?

  • Canapés worden meestal op speciale spiesjes geregen. In themawinkels worden ze gepresenteerd voor elke smaak, kleur en portemonnee. Als je geen tijd hebt om spiesjes te kopen en je vrienden komen onverwacht, dan kun je ze gerust vervangen door tandenstokers.
  • Spiesjes zijn niet de enige optie voor het maken van canapés. Kleine tartelettes zijn een uitstekend alternatief.
  • Een van de belangrijkste voorwaarden is om niet te overdrijven. Canapés zijn bedoeld voor één hap, dus ze mogen niet groter zijn dan 4 centimeter in diameter. Je wilt je gasten niet in een ongemakkelijke positie brengen. Bovendien zien kleine en nette canapés er veel spectaculairder uit.
  • De voorbereiding voor de bereiding van canapés moet zorgvuldig gebeuren. De ingrediënten mogen helemaal niet exotisch zijn, maar ze moeten wel netjes gesneden zijn en dezelfde grootte hebben. Verschillende canapés zullen meteen de algemene indruk van de tafel bederven.
  • In de regel wordt de basis voor canapés gemaakt van brood of koekjes. Brood wordt meestal licht gebakken om een rode korst te krijgen. Het houdt de canapés vast en voorkomt dat de voedselconstructie uit elkaar valt. Er zijn echter ook lichtere varianten, bijvoorbeeld van fruit, waarbij geen brood wordt gebruikt. Toch moet je onthouden dat de “fundering” van de snack geen zacht en niet rekbaar product mag zijn.
  • Je kunt canapés versieren met een takje groen of de ingrediënten omwikkelen met een blaadje sla, basilicum of munt. Zo ziet de snack er meteen “aangekleed” uit. Je kunt ook roomkaas toevoegen. Dat maakt het hapje zachter van smaak.
  • Er is geen universele vorm van canapés. Ze kunnen de vorm hebben van een vierkant, driehoek, ruit. Laat je fantasie de vrije loop. Het is niet overbodig om speciale vormen te gebruiken voor het snijden.
  • Speel niet alleen met de vorm, maar ook met kleur. Canapés kunnen zowel in dezelfde schaal zijn als gevlekt met felle kleuren.
  • Voor het serveren kun je de canapés even in de koelkast zetten, zodat de producten beter aan elkaar hechten.
  • De beste canapés zien er het beste uit als ze op een breed bord worden geserveerd en in meerdere rijen in een enkele laag worden gelegd. Afhankelijk van het thema van het feest kun je deze klassieke variatie veranderen. Je kunt de canapés bijvoorbeeld in de vorm van een hart schikken.

Vorige publicatie: Enkele geheimen voor het bereiden van sappig vlees

Volgende publicatie: Tien geheimen voor de perfecte omelet

Gerelateerde publicaties