Het draait allemaal om de nootachtige dressing.
Nou, daar is die malse, sappige jonge kool in de schappen in de winkels en op de markt. Tijd om er een heerlijke salade van te maken in 10 minuten.
Een salade die je kunt serveren als salade op zich, en als bijgerecht bij kip, vlees en zelfs kebab!
Het hoofdingrediënt van de salade is jonge kool, maar het draait allemaal om de dressing! De dressing wordt gemaakt van 3 ingrediënten. Eén daarvan is niet erg gebruikelijk in onze keuken. Maar het kan in 2-3 minuten in je keuken worden bereid.
Maar, alles in orde.
Sla mijn eenvoudige recept voor een heerlijke jonge koolsalade op in je sociale netwerken. En kook het om jezelf, je familie en vrienden een plezier te doen!
Jonge koolsalade
Ingrediënten
(voor 4 porties)
- Jonge witte kool - 1 kleine vork;
- Walnootpitten - 150 gram;
- Appelciderazijn - 2 -3 eetlepels;
- Eerste koudgeperste olijfolie - 2-3 eetlepels;
- Zout, zwarte peper - naar smaak.
Hoe maak je een lekkere salade van jonge kool in 10 minuten?
Snijd de jonge kool fijn. Doe in een slakom, plet met je handen en zet apart.
Verhit een koekenpan en rooster de walnootpitten tot ze geurig en goudkleurig zijn.
Doe de geroosterde walnootpitten over in een blender en maal ze tot bloem.
Meng in een kleine kom de olijfolie, appelciderazijn, walnotenmeel en het sap dat uit de boerenkool komt. Meng goed tot een gladde massa.
Dresseer de gesnipperde kool met de bereide saus. Breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper.
Laat de salade 5-7 minuten staan en serveer.
Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!