Verras je gasten met kalkoen-auberginesoep: een ongewone en smakelijke traktatie!
Van deze bes (hoewel het in de keuken nog steeds een groente is) wordt vaak gebruik gemaakt om verschillende snacks, salades orikru te bereiden. Maar vandaag wil ik je een heerlijk recept laten zien voor zelfgemaakte soep van aubergines.
En je kunt en kant-en-klare runderstoofpot gebruiken.
De soep heeft een zeer rijke groentesmaak. Tijdbeproefd op je geliefden en huishouden. Deze soep wordt zelfs gegeten door mensen die niet van aubergines houden.
Sla het soeprecept op in je sociale netwerken, deel het met je geliefden. Koken voor je plezier!
Eenvoudig recept voor lekkere auberginesoep met kalkoen
Ingrediënten
(voor 6 porties)
- Verse aubergines - 2 stuks (middelgroot);
- Paprika - 1 grote groente;
- Selderijwortel - 300 gram;
- Kalkoenfilet - 700 gram;
- Uien - 2 middelgrote bollen;
- Verse tomaten - 2 grote groenten;
- Verse knoflook - 2-3 teentjes;
- Plantaardige olie - 2-3 el;
- Tarwebloem - 2-3 el;
- Hmeli-suneli - 1 theelepel;
- Gemalen paprikapoeder - 1 theelepel;
- Verse peterselie - een klein bundeltje;
- Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak;
- Water - 3 liter.
Hoe kook ik auberginesoep met kalkoen
- Giet koud gezuiverd water in een steelpan en breng het aan de kook. Voeg de kalkoenfilets toe en laat 25-30 minuten sudderen. Schep het schuim af. Zeef de bouillon vervolgens door een fijne zeef. Haal het vlees uit de bouillon en leg het op een apart bord, laat het een beetje afkoelen en scheid het met je handen in vezels. 2 Was en droog de aubergines. Snijd een deel van de aubergines in grote rondes en snijd de rest in middelgrote blokjes.
- Was en droog de paprika's, pel de steeltjes eraf en zaad binnenin. Schil de selderijwortel en ui.
- Snijd de paprika's, tomaten en selderijwortel in kleine blokjes.
- Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd een knoflookteen in plakjes.
- Doop de aubergines in bloem en bak ze vervolgens in een koekenpan met plantaardige olie. Voeg de selderijwortel, ui en peper toe. Bak nog 5 minuten.
- Voeg de gebakken groenten en tomaten toe aan de bouillon en zet op het vuur.
- Zodra de soep kookt, voeg je het fijngehakte knoflookteentje toe. Breng op smaak met de hop en het rode paprikapoeder.
- Voeg het kalkoenvlees toe aan de soep. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15-20 minuten sudderen.
- Proef op smaak. Breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper.
- Hak de peterselie en resterende knoflook fijn. Haal de soeppot van het fornuis en voeg de kruiden en knoflook toe. Laat de soep minstens 5 minuten trekken.
Serveer de auberginesoep met kalkoen met zure room (of mayonaise). vers brood en kaas.
Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!