Aubergine is niet alleen kaviaar! Maak een snelle auberginepizza (eenvoudig recept)

Het is zonde om deze heerlijke snack “a la Italiano” niet te bereiden in het seizoen van verse zomergroenten. Als je een eigen datsja of moestuin hebt, dan kun je bijna alle ingrediënten direct van het bed halen, nou ja, of er voor naar de markt gaan.

Het kost me niet meer dan 30 minuten om deze snack te bereiden. En ik weet zeker dat jij er net zo snel mee klaar bent.

Mijn vrienden noemen dit voorgerecht “auberginepizza”. En ik ben het met ze eens. Maar om precies te zijn is het een minipizza.

Aubergine pizza

Ingrediënten

(voor 2 porties)

  • Verse aubergine - 1 middelgrote groente;
  • Verse rijpe tomaten - 2 stuks
  • Verse basilicum - 1 klein bosje;
  • Mozzarella kaas - 100 gram;
  • Plantaardige olie om te bakken;

Hoe maak ik thuis gemakkelijk een auberginepizza “a la Italiano”?

  1. Was de aubergine, droog hem en snijd hem in “pucks” van 1,5-2 centimeter dik.

  2. zout de aubergine en laat 7-10 minuten rusten.

  3. Was en droog de tomaten en basilicum. Snijd de tomaten in middelgrote blokjes. Scheur de basilicum in blaadjes met je handen.

  4. Scheur de kaas in kleine stukjes met je handen.

  5. Spoel de aubergine “pucks” af onder stromend water en droog ze op een papieren handdoek.

  6. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan tot het “rokerig” is en bak de aubergine “pucks” 2 minuten aan elke kant. Leg ze op keukenpapier en verwijder overtollig vet.

  7. Spreid bakpapier uit op een bakplaat. Leg de aubergines erop. Beleg elke “puck” met tomaten, basilicum en bestrooi met kaas.

  8. Bak 5-7 minuten in de voorverwarmde oven.

Voorgerecht “Aubergine Pizza” is zowel warm als koud lekker.

Zoals je ziet is het bereiden van deze snack “a la Italiano” eenvoudig en relatief snel. Probeer het eens!

Misschien vind je deze recepten met aubergines ook lekker: