Deze 5 voedingsmiddelen moeten geweekt worden voor het koken. Dit verbetert niet alleen hun smaak

Deze 5 voedingsmiddelen moeten geweekt worden voor het koken. Dit verbetert niet alleen hun smaak

Veel zaden bevatten stoffen zoals tannines, die bedoeld zijn om te beschermen tegen insectenplagen en vroegtijdige ontkieming te voorkomen. Maar deze stoffen kunnen een negatief effect hebben op het menselijk lichaam omdat ze niet helpen bij de opname van vitaminen en mineralen. Een soortgelijk natuurlijk afweersysteem is aanwezig in voedingsmiddelen zoals noten, peulvruchten en granen. Om de voordelen van deze voedingsmiddelen te maximaliseren, is het noodzakelijk om hun heilzame eigenschappen te activeren door ze te weken.

Deze 5 voedingsmiddelen moeten altijd geweekt worden:1. Aardappelen

De knollen bevatten zetmeel, wat een ernstige allergische reactie kan veroorzaken. Bovendien is zetmeel schadelijk voor de darmflora en verhoogt het de bloedsuikerspiegel. Jonge knollen bevatten het meeste zetmeel. Om het zetmeelgehalte te verminderen, is het de moeite waard om aardappelen twee uur in verwarmd water te laten weken. Het is beter om ze eerst in schijfjes te snijden.

Rijst

Spoelen vermindert het zetmeel en deels ook het glutengehalte. Daarom is het gemakkelijker om pap te verteren en te verteren, zelfs in aanwezigheid van voedingsstoornissen. Anders zal fytinezuur de opname van stoffen zoals zink, ijzer, magnesium en calcium in de darm belemmeren.

Noten

Het gevaarlijke fytinezuur in noten dient in de natuur als afschrikmiddel voor dieren. Bij mensen kan het de opname van belangrijke elementen zoals ijzer, calcium en zink verstoren. Bovendien vormt zich op het oppervlak van noten vaak een onopvallende schimmelafzetting als ze lang worden bewaard.

Het weekproces kan al deze problemen elimineren. De minimale weektijd voor verschillende soorten noten is als volgt: amandelen vereisen de langste tijd - 12 uur in koud water, walnoten en pijnboompitten - 7-8 uur, cashewnoten - 3-4 uur.

Kruiden

Kruiden bevatten geen blokkeermiddelen, maar ze kunnen nitraten en pesticiden absorberen die gebruikt worden bij het verwerken van gewassen. Een korte week helpt om het teveel aan deze schadelijke stoffen kwijt te raken.

Peulvruchten

Peulvruchten zoals bonen, kikkererwten en erwten bevatten ook fytinezuur, dat essentieel is voor het behoud van de integriteit van de zaden. Als het wordt ingenomen, kan het de opname van vitamines bemoeilijken en de spijsvertering bemoeilijken. Week peulvruchten 6-8 uur in schoon water voordat je ze gaat koken. Dit helpt om de moeilijk verteerbare schil zachter te maken, wat een opgeblazen gevoel in de buik kan veroorzaken.

Week jij deze voedingsmiddelen?

Vorige publicatie: Hoe je huishoudelijke problemen oplost met slechts één product. Ik gebruik zelfgemaakte pasta om de hele keuken en badkamer schoon te maken en de was te bleken.

Volgende publicatie: Lifehacks van Sovjet-huisvrouwen: 6 verbazingwekkende huishoudelijke trucs uit tijdschriften van de USSR die moderne huisvrouwen zullen verrassen

Gerelateerde publicaties