Gewicht van kant-en-klaar gerecht voor 2 personen:1000 g
Koken:25-30 min.
Ingrediënten
- kippenlever 300 g.
- room 22% 70 ml.
- kippenei 1 st.
- ui 1 st.
- aardappelen 550 g.
- paprikapoeder 0,5 tl.
- gerookt paprikapoeder 0,5 tl.
- tijm 1-2 takjes.
- zure room 20% 100 g.
- knoflook 1 teentje.
- komkommers 120 g.
- peterselie 1-2 vet.
- bloem 30 g.
Stap voor stap recept
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 g. Spoel de aardappels af en snijd ze in plakjes. Meng in een kom de aardappelen, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, de helft van de tijmblaadjes, zout en peper naar smaak. Roer door elkaar.
Stap 2
Leg de aardappels op een bakplaat en bak ze 15-17 minuten op 200g in de oven. Pas je aan aan je oven, het kan zijn dat je iets meer of minder tijd nodig hebt.
Stap 3
Snijd de ui in willekeurige stukjes. Meng in de kom van een blender de kippenlever, ui, ei, zout en peper naar smaak. Maal tot een gladde massa. Voeg dan de room en bloem toe. Roer door elkaar.
Stap 4
Verhit een koekenpan met 1 el plantaardige olie. Schep het mengsel in de pan. Bak de beignets 2-3 minuten aan elke kant. Haal van het vuur.
Stap 5
Snijd de komkommers fijn. Hak 1 teentje knoflook en de peterselie fijn. Meng in een kom de zure room, komkommers, knoflook en peterselie. Garneer de saus met de overgebleven tijm. Serveer de beignets met de aardappels en saus direct.
Klaar! Eet smakelijk!