Pasta Celentani recept met varkenshaas in tomatensaus

Pasta Celentani recept met varkenshaas in tomatensaus

Pesto is een verzamelwoord. Het hoeft niet alleen basilicum en kaas te zijn. Pesto kan zelfs biet en selderij zijn. Koud of om te bakken. Het is alleen de moeite waard om de verbeelding aan te zetten.

Gewicht van kant-en-klaar gerecht voor 2 personen:930 g

Kooktijd:20-25 min.

Ingrediënten

  • varkenshaas (plakjes) 300 gr
  • pestosaus van zongedroogde tomaten 30 g
  • gepureerde tomaten 200 g
  • chelentani pasta 200 g
  • cheddarkaas 50 g
  • boter met spek 30 g
  • peterselie 1-2 takjes
  • knoflook 2 tenen
  • prei 50 gr

Stap voor stap recept

Stap 1

Kook 2 liter water in een pan en zout. Doe de pasta in het kokende water en kook al roerend 8-9 minuten op hoog vuur. Kook tot de pasta halfgaar al dente is. Haal uit de pan en laat uitlekken. Doe terug in de pan. Roer de plantaardige olie erdoor om plakken te voorkomen.

Stap 2

Verhit een koekenpan met boter en voeg een druppel plantaardige olie toe zodat de olie niet aanbrandt. Bak het varkensvlees 3-4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel af en snijd in halve ringen. Snijd 2 teentjes knoflook in plakjes. Voeg de prei en knoflook toe aan het vlees. Laat 2-3 minuten koken.

Stap 4

Voeg de gepureerde tomaten en pestosaus toe. Roer om te combineren. Laat nog 3-4 minuten doorkoken. Hak de peterselie fijn. Doe de pasta, kaas en peterselie in de pan. Roer en verwarm gedurende 1-2 minuten. Serveer de pasta onmiddellijk met het varkensvlees.

Klaar! Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Pasta recept met calamares en een toefje krokante kaas

Volgende publicatie: Recept voor Kippenleverbeignets met krieltjes en zure room

Gerelateerde publicaties