Pasta recept met calamares en een toefje krokante kaas

Pasta recept met calamares en een toefje krokante kaas

Inktvissen zien eruit als wezens van een andere planeet, maar niet alleen vanwege hun lichaamsstructuur. Het is een feit dat diepzee-inktvissen in eeuwige duisternis leven omdat zonlicht de oceaanbodem niet bereikt. Maar inktvissen hebben licht nodig, dus sommige soorten hebben lichtgevende organen! Dat betekent dat hun eigen licht door hun huid naar buiten stroomt! Dit helpt inktvissen bij het jagen en navigeren in het water.

Gekookt gewicht voor 2 personen:900g

Kooktijd:15-20 min.

Ingrediënten

  • roze inktvis 400 g.
  • knoflook 2 teentjes.
  • peterselie 30 g.
  • kippenbouillon 100 ml.
  • boter 30 g.
  • geraspte parmezaanse kaas 40 g.
  • panko paneermeel 20 gr.
  • spaghetti 200 g.

Stap voor stap recept

Stap 1

Kook 1,5 liter water in een pan en zout. Doe de spaghetti in het kokende water en scheid het met je handen. Kook al roerend slechts 8-9 minuten. Bewaar 1 pollepel pastawater. Gooi in een vergiet en laat uitlekken. Kook terwijl het water kookt de spaghetti 14-16 minuten.

Stap 2

Inspecteer de inktvis op gladius (doorzichtig binnenste skelet), verwijder indien nodig en snijd in ringen. Hak de peterselie en 2 teentjes knoflook fijn. Verhit een diepe koekenpan met 1 el plantaardige olie. Voeg de knoflook, peterselie en inktvis toe aan de pan. Bak al roerend 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Voeg boter en bouillon toe aan de pan. Kook onder voortdurend roeren tot de boter is opgelost. Voeg dan de spaghetti toe en roer. Voeg indien nodig een beetje van het pastawater toe. Strooi de parmezaan erover en roer.

Stap 4

Verhit een droge koekenpan en bak het broodkruim goudbruin, 1-2 minuten. Serveer de pasta in porties, bestrooid met het paneermeel.

Klaar! Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Hoe parelgierst koken

Volgende publicatie: Pasta Celentani recept met varkenshaas in tomatensaus

Gerelateerde publicaties