Ik begon haar recepten te sturen voor komkommersalades die ik al had gepubliceerd, maar alles klopte niet. Het klopte niet: de ingrediënten waren niet in huis, of wel, maar die vond ze niet lekker.
En toen flipte ik en stelde voor om een klassieke romige komkommersalade te maken, die ik - “Simpeler dan ooit” noem!
Er zitten maar 6 ingrediënten in deze salade (waarvan 5 voor de dressing) en hij is heel eenvoudig te maken. Maar er zitten ook nuances in.
Bewaar het recept van de salade en deel het op je sociale netwerken!
Komkommersalade ### Romige Komkommersalade ### Komkommersalade ####
Ingrediënten
(voor 4 porties)
- Verse jonge komkommers - 5-6 stuks;
- Rode sla-uitjes - 1 kleine bol;
- Zure room (25%) - 2 el;
- Knoflook - 1 teentje;
- Citroen - 1 middelgrote vrucht;
- Verse dille - 1 middelgrote bundel;
- Zout, gemalen zwarte peper.
Hoe bereid ik romige komkommersalade “Het is het makkelijkste wat er is”.
- Was de komkommers, droog ze af en snijd hun “topjes” eraf. Snijd de komkommers in dunne ringen.
- Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen.
- Doe de gesneden komkommers in een grote kom. Voeg 1/4 theelepel zout toe en meng. Doe de komkommers over in een vergiet en plaats in de grote kom. Dek af met een deksel en zet 30 minuten in de koelkast.
- Dep overtollig vocht van de komkommers met keukenpapier en zet apart. Giet eventueel opgehoopt vocht af en veeg de kom uit.
- Voeg in een kom de zure room en het citroensap toe en roer met een garde. Breng op smaak met zout, peper, citroenrasp, gehakte dille en knoflookpoeder en roer met een garde.
- Voeg de komkommers en rode ui toe aan de kom en roer tot ze gelijkmatig bedekt zijn met de saus.
- Breng over op een serveerbord, garneer met dille en serveer.
- Romige Komkommersalade “Simpler Than Nothing” kan tot 2 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaard worden.
- Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.
Eet smakelijk!
Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!