Zelfgemaakte klassiekers: kipvermicellisoep opnieuw geïnterpreteerd met knoflook - hartig, eenvoudig en ongeëvenaard! Stap-voor-stap recept

Zelfgemaakte klassiekers: kipvermicellisoep opnieuw geïnterpreteerd met knoflook - hartig, eenvoudig en ongeëvenaard! Stap-voor-stap recept

“Als het goed is, is het goed!” - zei mijn vriendin tegen me toen ik haar trakteerde op kipvermicellisoep. Maar mijn recept heeft naast de eenvoudige ingrediënten een “twist” die deze eenvoudige soep erg lekker maakt.

Ik beschouw deze soep als een “eenmalige” soep, maak hem en eet hem op. En hier is waarom. Door het gebruik van kleine vermicelli in dit gerecht hoef je de soep de volgende dag vrijwel niet opnieuw op te warmen. Want de vermicelli verandert in lijm.

Zelfgemaakte Knoflook Kippensoep Recept

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Gekoelde kippendijen (je kunt ook poten of zelfs borst gebruiken) - 500 gram;
  • Vermicelli - 100 gram;
  • Uien - 2 middelgrote bollen;
  • Verse wortelen - 1 middelgrote wortel;
  • Verse aardappelen - 2-3 wortelgroenten;
  • Verse knoflook - 4-5 teentjes;
  • Plantaardige olie (om te bakken) - 2-3 el;
  • Zout, zwarte peper - naar smaak;
  • Kruiden - om te serveren;
  • Croutons van zwart brood - om te serveren;
  • Water - 1,5 liter.

Hoe maak je een lekkere kippensoep met knoflook?

  1. Begin met het bereiden van de kippenbouillon: giet water in een steelpan, voeg de kip toe en breng aan de kook. Vergeet niet het schuim af te schuimen na het koken. Voeg zout en gemalen zwarte peper toe. Zet het vuur laag en laat 25-30 minuten sudderen.

  2. Bereid de groenten voor: was, droog en schil. Snijd de aardappelen en uien in blokjes en rasp de wortelen. Hak de kruiden en knoflook fijn met een mes.

  3. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak de uien en wortels tot ze zacht zijn.

  4. Zeef de bouillon. Haal het vlees uit de bouillon. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de aardappelen toe en laat ongeveer 15 minuten koken. Voeg dan de gebakken groenten en vermicelli toe. Roer en laat 5 minuten sudderen. Voeg de kruiden en knoflook toe en zet het vuur meteen uit.

  5. Scheid het kippenvlees van de botten en doe het in de soep.

  6. Laat de soep ongeveer 10 minuten staan.

Serveer de kippensoep met brood of croutons. Indien gewenst kun je zure room of mayonaise aan de soep toevoegen.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Verras je gasten met kalkoen-auberginesoep: een ongewone en smakelijke traktatie!

Volgende publicatie: Heerlijke snelle salade: pasta, champignons en groenten - de perfecte combinatie! Verras je geliefden met een nieuwe smaak (eenvoudig recept)

Gerelateerde publicaties