Verpest de calamari niet! Kook ze niet meer! Dus hoe kook je ze? Lees er meer over.
Sovjetverleden
Hoewel er in de jaren 1970 overal in de Sovjetwinkels diepvriesinktvissen op de planken lagen, waren ze niet populair, gewoon omdat huisvrouwen niet wisten hoe ze ze moesten klaarmaken. Voor feestelijke tafels werden kant-en-klare inktvisjes uit blik gekocht. Een pot van zo'n zeedelicatesse kostte 40 kopeken, terwijl een brood 24 kopeken kostte en een kilo suiker 90 kopeken.
In de Sovjetkookboeken stonden salades van inktvis, waarvoor werd aangeraden om het zeeweekdier te koken. En het werd aanbevolen om het “slechts 30 seconden” te koken. En zo kwam het dat, hoewel inktvissen over de hele wereld niet gekookt worden, wij ze op deze manier koken. En dat klopt niet.
- Ik, een student hydrobiologie uit Leningrad, bevond me in Vladivostok. En daar zag ik inktvis op het menu van een café staan. Dus vroeg ik de serveerster wat voor gerecht het was, verwijzend naar de bereidingswijze. Ik kreeg een arrogant antwoord: “Inktvis is een product van zeevruchten!”. - van een vriend in Moskou.
Tips van een zus in Thailand
Een nicht van mij woont al 25 jaar met haar man en kinderen in Thailand. Hoewel ze haar eigen bedrijf heeft, vindt ze tijd om te koken. Ze houdt van koken en ze kookt heerlijk!
Onlangs bespraken we met haar hoe je calamares klaarmaakt. Ze hebben alle zeevruchten meestal vers, en in onze Kuban inktvis alleen in diepvriesvorm. Dus mijn zus was verontwaardigd over het feit dat we inktvis koken.
- En hoe kook je inktvis dan? Vertel het me!
Hoe je maar wilt! Bakken, braden, grillen, sous vide, stomen! Alleen niet koken.
Dit is waarom je inktvis niet moet koken, maar op andere manieren moet bereiden.
1. Behoud van textuur
Als u calamares kookt, worden ze meestal taai en rubberachtig. Als je ze te lang kookt in kokend water, zelfs heel kort. Als je inktvis daarentegen grilt of bakt in de pan, heb je meer controle over de textuur van de zeevruchten.
2. Smaakbehoud
Het koken van inktvis in kokend water spoelt onvermijdelijk een deel van de smaakstoffen weg. Door inktvis te bakken, frituren of grillen blijft de natuurlijke smaak niet alleen behouden. Maar zelfs versterken.
3. op smaak brengen
Bij het bakken of frituren van inktvis kunnen verschillende marinades, kruiden en specerijen worden gebruikt. Bij deze bereidingsmethoden dringen de verschillende additieven beter door in de textuur van het inktvisvlees en geven ze het extra smaak.
4. Kooksnelheid
Inktvis bakken gaat sneller dan koken - je hoeft niet te wachten tot het water kookt. Dit is vooral belangrijk als u zeevruchten snel moet koken.
5. Verschillende texturen
Bakken of braden zorgt voor een knapperige korst aan de buitenkant terwijl de inktvis zacht blijft aan de binnenkant, wat verschillende texturen aan het gerecht toevoegt.
6. Voordelen
Wanneer inktvis wordt gekookt, verliest hij een deel van zijn voedingsstoffen in het kokende water. Bakken en frituren behouden meer mineralen en vitaminen in het gerecht.
Kook inktvis op de juiste manier! Eet smakelijk!