Rundvlees lulia kebab recept met zure roomsaus en pittige couscous
“Gebakken vlees” - zo wordt lulia kebab vertaald uit het Perzisch. Er is een versie dat het is uitgevonden door oosterse krijgers. Voor het gemak en de snelheid rijgden ze vlees aan hun zwaarden en roosterden het boven een vuur. Als je noch een zwaard noch een vuur bij de hand hebt, gebruik dan gewone spiesen en een koekenpan. Als je beide hebt, plaats dan een foto:)
Gewicht van kant-en-klaar gerecht voor 2 personen:780 g
Koken:25-30 min
Ingrediënten
- rundergehakt 300 g.
- groene erwten 50 g.
- couscous 120 g.
- zongedroogde tomaten 30 g.
- gemalen koriander 1 theelepel
- gerookt paprikapoeder 1 tl.
- sojasaus 30 ml.
- spiesjes 4 st.
- zure room 100 g.
- ui 60 g.
- knoflook 3 teentjes.
- koriander 1-2 takjes.
- dille 1-2 takjes.
Stap voor stap recept
Stap 1
Doe de couscous in een kom. Voeg de groene erwten toe. De erwten hoeven niet van tevoren te worden ontdooid. Vul aan met kokend water zodat het de erwten 1 cm bedekt. Zout, dek af met een deksel en laat 5-7 minuten sudderen. Maak de gekookte couscous los met een vork. Snijd de zongedroogde tomaten in willekeurige stukjes. Voeg de zongedroogde tomaten, paprikapoeder, koriander en de helft van de sojasaus toe aan de couscous. Roer om te combineren.
Stap 2
Snijd de ui, 1 teentje knoflook en de koriander fijn. Meng in een diepe kom het gehakt, de ui, het zout, het fijngehakte teentje knoflook en de helft van de koriander. Meng goed en rijg het gehakt tegen de kom. Pak hiervoor het gehakt op met je hand, til het 20-30 cm boven de kom en gooi het met kracht terug in de kom. Herhaal dit 7-10 keer. Op deze manier wordt het gehakt dichter en homogener. Bedek de spies met gehakt. Herhaal dit met elke prikker. Verhit een koekenpan met 1 el plantaardige olie. Bak de lulia kebabs 2-3 minuten aan elke kant op hoog vuur.
Stap 3
Snijd de overgebleven knoflook fijn. Meng in een diepe kom de zure room, resterende sojasaus, knoflook, resterende koriander en gehakte dille. Roer door elkaar. Leg de lula kebab en couscous op een bord. Serveer direct met de saus.
Klaar! Smakelijk!