Je hebt niet vals gespeeld! De aubergines zijn echt goed gemarineerd in slechts 1 uur. Erg lekker, dank je
Meer dan eens heb ik precies dit soort feedback gehoord van vrienden bij het delen van een eenvoudig recept voor heerlijke aubergines. Een recept dat mijn moeder al sinds begin jaren 80 elke zomer maakt.
Heerlijke gemarineerde aubergines in knoflooksaus zijn klaar in slechts een uur. Ze koken is eenvoudig. Ze zijn een heerlijk tussendoortje en kunnen ook worden gebruikt als ingrediënt voor salades met groenten.
Snel ingemaakte aubergines in knoflooksaus
Ingrediënten
(voor 3-5 porties)
- Verse rijpe kleine aubergines - 4 stuks
- Plantaardige olie (om te bakken) - 3-4 eetlepels;
- Afgekoeld gekookt water - 0,5 liter;
- Tafelazijn 6% - 2 eetlepels;
- Verse knoflook - 4 teentjes;
- Verse koriander - 1 klein bundeltje;
- Zout - 2 theelepels;
- Gemalen rode peper - 1 theelepel;
- Hete pepers - 1-2 stuks;
Hoe maak je thuis snel ingemaakte aubergines in knoflooksaus?
Was, droog en snijd de aubergines in middelgrote stukken met een willekeurige vorm.
Doe ze in een diepe kom en bestrooi ze met zout. Roer door en laat 5-10 minuten staan.
Terwijl de aubergines hun sap en bitterheid afgeven, bereid je de marinade saus. Was en droog de koriander en hak heel fijn met een mes. Pers de knoflook door een pers of rasp hem heel fijn. Meng in een kom de knoflook, koriander, water, azijn, rode peper en 1 theelepel zout. Meng alles goed door elkaar!
Spoel de aubergines af onder water en knijp ze uit. Bak de aubergines in een pan met plantaardige olie tot ze gaar zijn.
Doe de gebakken aubergines in een 2 liter pot en giet de marinade saus erover. Zodat de aubergines er helemaal mee bedekt zijn. Sluit de pot en zet hem 1 uur in de koelkast.
Na een uur zijn de snel gemarineerde aubergines in knoflooksaus klaar!
Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!