Courgettes gaan niet verloren! Ik kook er het hele seizoen door een heerlijk hapje van: geliefd bij zowel volwassenen als kinderen

Neem het recept en kook het thuis. Het is snel en makkelijk te bereiden en je kunt het lang bewaren in de koelkast. Hoewel ik alles in één keer opeet en het de volgende dag opnieuw moet koken.

Ik wil graag zeggen dat dit recept niet bedoeld is om lang te bewaren (voor de winter), maar 5-7 dagen kan dit hapje veilig in de koelkast bewaard worden.

Ik gebruik diepe polyethyleen bakjes om ingemaakte courgettes te maken, maar je kunt ze ook in glazen potten koken.

Mijn kenmerkende ingemaakte courgettes (zomersnack)

Ingrediënten

(voor 6-8 porties)

  • Verse jonge courgettes - 3-4 kleine groenten;
  • Olijfolie - 6 el;
  • Sesamolie - 1 theelepel
  • Verse knoflook - 6 teentjes
  • Honing - 4 el;
  • Appelciderazijn - 1 eetlepel;
  • Gemalen piment - 1 theelepel
  • Zout - 1 theelepel (zonder schuifje)+ meer voor het weken van de courgette;

Hoe maak ik ingemaakte courgette (stap-voor-stap recept)

  1. Was de courgettes. Snijd de courgette in dunne reepjes met een “thripper” of een scherp mes.
  2. Leg de courgettereepjes in een grote kom. Breng op smaak met zout en meng goed. Dek de kom af met huishoudfolie. Laat 20-25 minuten weken op kamertemperatuur.
  3. Schep de courgettereepjes in een vergiet en laat overtollig vocht uitlekken.
  4. Bereid de marinade - meng de olijf- en sesamolie, azijn, peper en honing tot een gladde massa.
  5. Doe de courgettereepjes in een bakje en giet de marinade erover. Sluit de pot en zet 2-3 uur in de koelkast.

Dat is nog niet alles. Je kunt je favoriete gehakte kruiden of gehakte rode hete peper aan de marinade toevoegen (vergeet alleen niet het midden en de zaadjes te verwijderen).

Zoals je ziet, is het heel gemakkelijk om thuis heerlijke ingemaakte courgettes te maken.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!