“Wie heeft je dit recept verteld? Het is zo lekker!” Een echte zomersnack in 30 minuten.

“Wie heeft je dit recept verteld? Het is zo lekker!” Een echte zomersnack in 30 minuten.

De tweede helft van de zomer is tomatentijd! Rijp, sappig, heerlijk! In deze tijd is het beter om tomaten vers te eten - gewoon snijden, zouten, peperen en genieten van de smaak. Maar als je je familie en vrienden wilt verrassen met iets nieuws, bereid dan gebakken tomaten.

Zoals in elk ander recept dat een minimum aantal ingrediënten gebruikt, is het belangrijk om goede producten te gebruiken, namelijk tomaten.

Zuiderse amuse van gebakken tomaten met pittige kruiden

Ingrediënten

(voor 4-5 porties)

  • Rijpe grote rode tomaten - 3-4 stuks
  • Rijpe gele roomtomaten - 2-3 stuks
  • Cherrytomaten - 3-5 stuks
  • Groene tomaten - 2-3 stuks;
  • Zwarte pitloze olijven - 10 stuks;
  • Verse knoflook - 2 teentjes;
  • Verse tijm - 2-3 takjes;
  • Gedroogde oregano - 1 theelepel
  • Verse basilicum - 2-3 takjes;
  • Olijfolie - 2 el;
  • Suiker - 1 theelepel
  • Zout - 1 theelepel
  • Rode hete peper - 1 theelepel.

Hoe maak je thuis een “zuiderse” snack van gebakken tomaten met pittige kruiden?

1․ Verwarm de oven voor op 180 °C.

2․ Was en droog de tomaten. Snijd de tomaten doormidden. Doe de groenten in een grote kom.

  1. Pel de knoflook en hak fijn met een pers of mes. Scheur de tijm en basilicum in takjes.

4․ Meng de tomaten met de knoflook, oregano, olijven, olie, zout, peper en suiker. Voeg de pittige kruiden toe. Roer om te combineren.

5․ Doe de tomaten in een ovenschaal.

6․ Bak gedurende 20-25 minuten.

  1. Serveer de zuiderse snack met pitabrood of vers brood.

Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: “Is dat aubergine? Het is het lekkerste wat ik ooit heb gegeten!” Een vriend verrassen met Bukhara-stijl Boijon salade

Volgende publicatie: Ik vertel je hoe makkelijk het is om thuis zoutarme tomaten te maken in 45 minuten

Gerelateerde publicaties