Clematis zullen bezaaid zijn met bloemen! Hier leest u wat u moet voeren en wat u nog meer moet doen voor een weelderige bloei

Clematis zullen bezaaid zijn met bloemen! Hier leest u wat u moet voeren en wat u nog meer moet doen voor een weelderige bloei

Clematis is behoorlijk veeleisend als het om voeding gaat. Het vereist regelmatige verzorging gedurende het groeiseizoen. Kenmerken zullen afhangen van de vraag of clematis tot een bepaalde groep behoort en de omstandigheden waarin deze groeit.

Minerale meststoffen

In april, aan het begin van de groei van nieuwe scheuten van clematis, is het voor een gemakkelijke start belangrijk om stikstofmeststof aan de grond toe te voegen, bijvoorbeeld ureum (10-20 g van het medicijn per 10 liter water).

In mei en verder in juni moet de procedure worden herhaald, waarbij de dosering van stikstof enigszins wordt verhoogd en ook 40 g complexe meststof (Nitroammofoska) wordt toegevoegd voor die exemplaren waarin zich knoppen beginnen te vormen.

Laat vanaf het moment dat de bloei is voltooid alleen kalium-fosformeststoffen in het clematisdieet achter.

Organische meststoffen

Clematis reageert goed op elke organische meststof, of het nu gaat om koffiedik, toortsinfusie (verdun de voltooide infusie 1:10 met water), rotte kippenuitwerpselen (1:15 met water) of kruideninfusie (1:1 met water) met de toevoeging as ( 1,5 kopjes per 10 liter werkoplossing).

Wij raden aan om organische meststoffen af ​​te wisselen met minerale meststoffen gedurende de gehele bloeiperiode en ongeveer 2 voedingen per maand tijdens het actieve groeiseizoen.

Andere nuances

Clematis geeft de voorkeur aan neutraal, dichter bij alkalische grond, een zonnige locatie, maar zonder het wortelsysteem te oververhitten, daarom raden we regelmatig mulchen aan.

Twee keer per seizoen (in juli en september) bemesten met limoenmelk. Combineer deze procedure in september met de toevoeging van een koperpreparaat om clematis absoluut gezond de winter in te laten gaan.

Vorige publicatie: Een deskundige antwoordt. Aardappelen: waarom de toppen verpletteren en is het nodig om ze te schillen?

Volgende publicatie: Monarda: de heerlijke geur van bergamot in je tuin

Gerelateerde publicaties