Je bent vast wel eens een situatie tegengekomen waarin de vruchten van komkommers en courgettes bitter bleken te zijn. Waarom gebeurt dit en welke landbouwtechnieken zullen ons helpen van dit fenomeen af te komen? Laten we het in volgorde uitzoeken.
Belangrijkste redenen
Er zijn verschillende gemeenschappelijke factoren die bijdragen aan de bitterheid van komkommers en courgettes.
Rassenkenmerken. De oudere rassen zijn nog niet eerder beoordeeld op de aanwezigheid van cucurbitacine, een organische stof met een bittere smaak die onder bepaalde omstandigheden wordt gesynthetiseerd.
Overgroei van fruit. Bitterheid is vaak kenmerkend voor overgroeid fruit.
Ongelijke temperatuuromstandigheden. Zowel te lage als te hoge temperaturen kunnen bijdragen aan bitterheid.
Onregelmatig water geven. Deze factor heeft een vrij sterke invloed op het verschijnen van bitterheid in fruit.
Correcte landbouwtechnologie
Om te voorkomen dat deze onaangename ervaring in de toekomst wordt herhaald, probeer moderne variëteiten komkommers en courgettes in uw omgeving te gebruiken.
Zorg bij het kweken in kassen voor planten met een uniforme temperatuurachtergrond met behulp van ventilatie. Op warme dagen helpt deze methode de temperatuur te verlagen en op koude nachten voorkomt het onderkoeling.
Het moeilijkste om regelmatig water te geven, is als u een weekendtuinier bent. In een dergelijke situatie is mulchen een onmisbare assistent.
Als het niet mogelijk was om de schijn van bitterheid te voorkomen, haast je dan niet om dit deel van het gewas kwijt te raken. Je kunt de bitterheid wegnemen door de vruchten te snijden en ze 2 uur in zout water te leggen.