Om de komkommers een slinger te laten produceren, herhaal ik slechts twee meststoffen
Op wat enige trucs gaan tuiniers niet voor een oogst van kraakbeen - knapperige, smaakvolle komkommers. Die op zijn minst in een salade, op zijn minst inmaken, op zijn minst gewoon om op te kauwen in de hete namiddag.
Ik herinner me dat mijn vader me vertelde dat op zijn werkplek een werknemer in de zomer elke dag naar zijn werk kwam met een blikje in plaats van een aktetas: voordat hij wegging schonk hij een vol blikje gratis frisdrank in. En na het werk ging hij naar de tuin om komkommers water te geven met de frisdrank.
In die tijd was ik alleen geïnteresseerd in komkommers als voedsel. En ik kon de diepgang van de ijver van deze komkommerman niet waarderen.
En nu, elk jaar als ik komkommers begin te voeren, herinner ik me die man! Hij was een baas, maar liep met een blik, als een eenvoudige arbeider
Want arbeidsintensief en nauwgezet, zijn manier van kweken, trekt misschien de Darwin Award aan!
Misschien hielp de kooldioxide in het water op de een of andere manier. Ik weet het niet, ik weet het niet zeker.
Ik had mijn eigen uitstekende voederschema, waardoor ik altijd bij de oogst was, en de kippen die we hielden, zaten vol komkommers.
Voor het geval dat, zal ik het je brengen, voor het geval het van pas komt:
- Infusie van houtas.
Afwisselend één keer per week voeden tot het einde van de vruchtvorming. Geef 0,5 liter water per plant.
Voor het geval dat, zal ik je vertellen hoe je oplossingen kunt bereiden.
Infusie van koemest.
Giet een halve emmer platbrood met water tot een volle emmer en laat het op een warme plaats gisten, waarbij je dagelijks roert (of zoals het uitkomt). Na een week is het aftreksel klaar en kan het gebruikt worden.
Infusie van houtas.
Voor 10 liter water neem ik een literpot as, 2 dagen laten staan. Roeren, laten staan. Ik geef 0,5 liter water onder elke wortel.
Meststoffen zijn effectief, komkommers van hen glimlachen. Maar, zoals je hebt begrepen, zijn deze voedingen voor de sterkmoedige en rijk aan natuurlijke ingrediënten moestuiniers!
Helaas moest ik mijn "komkommermenu" aanpassen.
Omdat we een huisje in het dorp hadden, waren er genoeg ingrediënten voor meststoffen. En as, en koeienlippen waren er in overvloed.
De nieuwe datsja heeft zijn eigen nuances. Hier verbrand ik geen takken, maar hak ik ze fijn. En de vuurkorf geeft weinig as.
Het landelijke schema moest worden aangepast.
Tegelijkertijd verminderde ik de arbeidskosten, maar verloor ik niet aan kwaliteit en opbrengst.
Eerste voeding.
Zoals het schuim ging - stikstofmeststof voor komkommers is klaar.
Ik voeg een liter gefermenteerde melk toe aan 9 liter water en besproei de komkommers eens in de twee weken met dit mengsel.
Ik gebruik fermentatie heel voorzichtig en alleen voor pompoenen, die er positief op reageren, bijna als mest!
Want ten eerste is er al een klein beetje van aanwezig in de fermentor en ten tweede ben ik begonnen met het geven van fosfor aan de komkommers in de tweede bemesting.
Tweede bemesting.
Ik los monokaliy fosfaat op in 10 liter water en besproei de komkommers eens in de twee weken met deze oplossing.
Het blijkt dat ik komkommers één keer per week voed, afwisselend: één keer per week geef ik stikstofgisting, één keer in een andere week - MFC.
Komkommers reageerden perfect op dit schema. Zelenets erg veel. Ze hangen letterlijk slinger. Ik pluk ze elke dag.
Over het algemeen heb ik niet eens iets verloren, en minder gedoe: hoef geen kappen te maken, rond te sjouwen met kokend water en emmers.
Natuurlijk speelt haar rol in de hoeveelheid oogst en variëteit. Hier moet je op zoek gaan naar de variëteiten die ideaal geschikt zijn voor jouw locatie, het microklimaat.
Als je die vindt, zul je zo'n oogst hebben dat je hand moe wordt van het plukken!