Coole manier om komkommers te kweken

Een moestuin vol heerlijke en knapperige komkommers is de droom van veel moestuiniers. Er zijn veel manieren om deze groenten te kweken.

Een weinig bekende maar zeer effectieve methode is het planten van planten in zaagsel:

  • dikke stengels en sterke wortels,
  • En de zaailingen zullen bestand zijn tegen verschillende ziekten.

Leer hoe je komkommers kweekt in zaagsel en welke voordelen deze methode met zich meebrengt.

Komkommers kweken in zaagsel

Komkommers kunnen direct in de grond worden gezaaid, maar een veel betere oplossing is om zaailingen van tevoren voor te bereiden. Er zijn veel manieren om dit te doen. Een weinig bekende methode is het zaaien van komkommers in zaagsel - de zogenaamde Japanse methode.

Het vergt niet veel tijd en arbeid en het resultaat zal alle verwachtingen overtreffen.

Het belangrijkste is om het juiste zaagsel te kiezen.

Het is niet aan te raden om materiaal van vezelplaat of spaanplaat te gebruiken, omdat deze een groot aantal klevende bestanddelen bevatten die de kieming van zaden en de groei van zaailingen negatief beïnvloeden. Voor dit doel kun je het beste zaagsel gebruiken na de behandeling van natuurlijk hout. Je kunt ze zelf bereiden of kopen in een winkel of bij een zagerij.

Plantinstructies

  1. Voordat je aan het werk gaat, brand je zaagsel met kokend water (2-3 keer) om stof en een grote hoeveelheid harsbestanddelen te verwijderen.
  2. Nadat u geschikte bakken hebt gekozen waarin de komkommers zullen groeien, vult u ze met zaagsel (1/4 van het volume).
  3. Giet vervolgens heet water over het houtafval en kneed het lichtjes.
  4. Spreid de zaden uit op het zaagsel. Het is belangrijk dat er voldoende afstand is tussen de zaden.
  5. Vul de komkommers met hetzelfde natte zaagsel.
  6. Dek de potjes vervolgens af met een stevig deksel of ondoorzichtige folie.
  7. Plaats de gezaaide zaden op een warme plek.

De eerste scheuten zullen 2-3 dagen na het zaaien zichtbaar zijn.

Geef de plantjes dan water en zet ze in een lichte kamer.

Nadat de eerste 2-3 blaadjes verschijnen, zijn de zaailingen klaar om overgeplant te worden naar een permanente locatie.

Komkommers kweken in zaagsel is niet langer nodig, omdat er geen voedingsreserves in dit substraat zitten.

Voordelen van het kweken van komkommers in zaagsel

Er zijn veel voordelen van het kweken van komkommers in zaagsel en veel tuiniers bevestigen de effectiviteit ervan.

  • Zaagsel heeft een losse structuur, waardoor het de nodige hoeveelheid vocht vasthoudt en de groei van het wortelsysteem stimuleert.
  • Deze kweekmethode zorgt voor een snelle ontkieming van de zaden, wat leidt tot een vroegere oogst. Zelfs 2-3 weken eerder dan bij traditioneel planten.
  • Komkommerzaailingen die op deze manier worden gekweekt, zijn niet gevoelig voor verschillende ziekten.
  • Een ander groot voordeel is dat deze methode helpt om het kwetsbare wortelstelsel van jonge planten te beschermen tegen beschadiging wanneer de zaailingen in de grond worden getransplanteerd.