Was het fruit niet met gewoon water. Bereid deze oplossing om was en pesticiden te verwijderen

Fruit dat je in de supermarkt of op de markt koopt, bevat vaak pesticiden. Bovendien bevatten de meeste ook was. Wil je deze ongewenste stoffen effectief verwijderen na het kopen? Stop dan met het wassen van je fruit met gewoon water en gebruik een natuurlijke oplossing. Ik zal je vertellen hoe makkelijk het is om dit thuis zelf te maken.

Pesticiden zijn gewasbeschermingsmiddelen die ontworpen zijn om schade aan groente- en fruitgewassen te voorkomen. Hun overschot en residuen kunnen echter schadelijk zijn voor de gezondheid. Hetzelfde geldt voor was, dat op fruit zit om het te beschermen en de versheid te verlengen.

Water is niet genoeg om chemicaliën te bestrijden

Als we vers gekocht fruit mee naar huis nemen, spoelen we het meestal af onder stromend water om vuil en schadelijke stoffen te verwijderen. Helaas is water niet effectief genoeg om alle verontreinigingen te verwijderen, waaronder pesticiden en was. Daarom is het de moeite waard om trucjes te gebruiken waarmee je kunt genieten van vers fruit zonder pesticiden en ongewenste was.

Neem gewoon wat tafelazijn. In combinatie met water ontstaat er een oplossing die tal van verontreinigingen perfect kan verwijderen. Het zure milieu dat zo ontstaat, is ongunstig voor veel soorten bacteriën en micro-organismen en lost ook de waslaag perfect op.

Een zelfgemaakte manier om chemicaliën van groenten te verwijderen

Dankzij de wateroplossing en azijn kun je zorgeloos genieten van schoon en gezond fruit. Dit is vooral belangrijk als je ze het liefst met schil eet, die de meeste pesticiden en was bevat. Dus, hoe bereid je een water-azijn oplossing? Alles wat je nodig hebt is tafelazijn, dat desinfecterende eigenschappen heeft, en water. De hele oplossing moet worden bereid in een 1:3 verhouding van azijn tot water. Gebruik dus een kopje azijn voor drie kopjes schoon water.

Leg het fruit ongeveer 15-20 minuten in de voorbereide oplossing. Dit is de juiste tijd om de was op te lossen en de hoeveelheid aanwezige chemicaliën te verminderen. Na deze paar minuten kun je het fruit uit de oplossing halen en pas daarna afspoelen onder stromend water, waardoor azijnresten en andere verontreinigingen verwijderd worden.