Rassen van paradoxale TOMATEN, sommigen houden er helemaal niet van, anderen planten ze en kunnen hun plot niet zonder hen voorstellen

Wat onze veredelaars ook hebben bedacht, er zijn tomaten, het zijn tomaten voor het type ‘experts’, zowel lang als kort, en gekleurd, en gestreept, en groen, en zelfs wit. Kies er zelf een en plant deze.

MAAR er is zo'n kleine nuance. De tomaat werd, op de een of andere manier onverwacht voor ons, een van de belangrijkste gewassen. In onze culinaire industrie worden bijvoorbeeld een groot aantal gerechten geserveerd met tomatenpuree en tomatensauzen. En zomersalades, de meest voorkomende zijn tomaten als basis, en dan variaties.

Wij houden van tomaten vanwege hun rode kleur. Maar het is niet voor niets dat ik al eerder veel kleuren noemde. Er zijn nu veel soorten met witte vruchten. Bovendien vervagen degenen die groen-wit zijn en degenen die wit zijn, wanneer ze rijp zijn, naar geel of oranje.

Bovendien zijn deze tomaten paradoxaal, je lijkt ze niet te willen planten vanwege hun kleine probleem, maar je plant ze toch. Het probleem is klein, namelijk dat door het gebrek aan pigmentatie alle schaafwonden en druk goed zichtbaar worden.

Maar deze tomaten zien er geweldig uit in salades, en ze zijn geweldig als ze worden bewaard.

Hier zijn de variëteiten van deze tomaten die ik aanbeveel om te planten.

"Witte suiker"

Dit is wat de fabrikant schrijft: Laatrijpe (118-122 dagen) saladevariëteit voor kassen en filmschuilplaatsen. De plant is onbepaald, 1,5-1,7 m hoog. Vereist vormgeving en uitzetten. De vruchten zijn rond en platrond, geelachtig crème, wegen 100-120 g, uitstekende sappige en zoete smaak.

Waarde van het ras: resistentie tegen ernstige ziekten, vruchtvorming tot laat in de herfst, hoge smaak. Gebruikt in dieetvoeding voor patiënten met allergische ziekten. Aanbevolen voor verse consumptie en het maken van sappen.

Uit eigen naam zal ik hieraan toevoegen dat het erg lekker en zelfs zoet is, maar dan volledig gerijpt in de struik. Helaas lijdt de smaak bij het binnenshuis rijpen. Sappen ervan, zonder andere tomaten en fruit toe te voegen, zijn niet voor iedereen geschikt.

Ja, fabrikant "Sedek"

“Crème ossehart”

Zeer, zeer goede tomaat. Maar zachtaardig. Ook hier komt de smaak volledig tot zijn recht wanneer deze aan een struik wordt gekweekt. Een zeer goede tomaat van Gavrish.

Hier is de beschrijving van de fabrikant: "Een grootbloemige, middenvroege variëteit met niet-standaard fruit en originele smaakkwaliteiten van tomaten maken het een favoriet op de percelen van veel tuinders. De plant is krachtig, onbepaald (lang), bestand tegen een zware lading romige gele hartvormige tomaten. De vruchten hebben meerdere kamers, zijn zoet, rijpen snel en bereiken een gewicht van 350-400 g. Ze zijn vooral goed voor salades en inblikken in stukjes in hun eigen sap.

Hij groeit ook goed in de volle grond, hoewel het beter is om hem in een kas of onder een folie te laten groeien.

Het is uiteraard jouw keuze om deze tomaten wel of niet te planten. Maar het is nog steeds de moeite waard om een ​​​​paar struiken van deze variëteiten te planten